zondag, oktober 24, 2021

bord 2Foto: Omroep Gelderland, zie ook onze Nieuwspagina

Harderwijks Mannenkoor zingt weer!

Het laatste concert was in maart 2020, daarna vielen de coronamaatregelen ook over het Harderwijks Mannenkoor (HMK) heen. Repetities stopten met een opleving van 4 repetities in september 2020. Een verruiming van de regeringsmaatregelen lieten dit toe. Maar wel onder strikte voorwaarden van 1,5 m afstand, geen koffiebreak en luchtcirculatie. Niet ideaal, maar het ging! Helaas het was maar tijdelijk! We zijn nu bijna een jaar verder.

De ruim 60 koorleden zijn allen gevaccineerd, reden om weer met de repetities te beginnen. Niet dat dit een vrijbrief is. Ze weten drommels goed dat corona op de loer ligt en maatregelen nog steeds van kracht zijn. Maar de leden-wil om te zingen is groot, zeker ook met het 100-jarig bestaan in 2023 in het vooruitzicht. Wat zou het fantastisch zijn als het HMK dan 100 leden telt!        

Op donderdag 26 augustus zijn we weer gestart met de repetities. De repetities worden gehouden in het Kerkelijk Centrum de Regenboog aan het Biezenplein 1 in Harderwijk.

Vanaf 20.00 uur tot 22.00 uur zijn alle mannen uit Harderwijk, maar ook uit de regio van harte welkom. Meezingen hoeft niet gelijk, eerst de geweldige sfeer proeven en luisteren kan natuurlijk ook.

HMK zingt onder leiding van dirigent Jimco Zijlstra. Het repertoire is breed en voor eenieder toegankelijk: van klassieke tot moderne liederen, van musical tot pop, maar een religieus lied ontbreekt niet. 

Het eerste concert staat gepland op zaterdag 18 december 2021: Kerstklanken in de Regenboog.

 

 HMK 2019 1 

 Het Harderwijks Mannenkoor is een vereniging van zangers met één gemeenschappelijk doel: samen zingen.  Maar ook is het waar wat in ons welkomstlied klinkt: “zingen schept … vriendschap”. De leden van ons koor hebben verschillende achtergronden, sociaal, cultureel en religieus. Momenteel heeft het koor ca.80 leden, De leden komen uit Harderwijk, maar ook uit de wijde omgeving.

Het koor is opgericht in 1923 en hoopt dus in 2023 zijn 100-jarig bestaan te kunnen vieren.

Ons repertoire biedt een variëteit aan moderne en klassieke koormuziek, religieuze liederen, volksliedjes, opera- en operettestukken en Oudhollandse nummers. De muziekcommissie en de dirigent staan open voor suggesties.

Het streven is om het hele jaar door op te treden bij verschillende gelegenheden, zoals de 4 mei-herdenking. Er worden ook eigen concerten in Harderwijk georganiseerd, zoals het jaarlijkse Oranjeconcert, het najaarsconcert  en het kerstconcert. Verder verleent het mannenkoor ook medewerking aan concerten van andere koren en aan bijzondere kerkdiensten.

De repetities vinden plaats in het kerkelijk centrum De Regenboog , Biezenplein 1 op donderdagavond van 20.00 uur – 22.00 uur.

Bent u geïnteresseerd om bij ons koor te komen zingen, dan heten wij u van harte welkom. U kunt contact opnemen met een van de koorleden, die u mogelijk kent, of bij de secretaris.
Zie daartoe verder op onze website. 
Ook kunt u het Harderwijks Mannenkoor volgen op facebook!


Wilt u naar het ledendeel van de website? Log dan in.